BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Ex-VVV-kapitein reageert op beschuldigingen van racisme door Glen De Boeck: “Schandalig dat iemand zulke leugens durft vertellen”

VoetbalVanavond praat Glen De Boeck in ‘T1' bij Play Sports over racisme binnen de kleedkamer in het voetbal. Toen onze landgenoot trainer was van het Nederlandse VVV, weigerde zijn aanvoerder Marcel Meeuwis te spelen met Nigeriaanse voetballers. Toen De Boeck toch twee Nigerianen opstelde, saboteerden hun tegenstanders binnen de kleedkamer de match. Het werd 7-0. Meeuwis reageert woedend op de beschuldigingen.

4 reacties

  • Alkoubai Mohammadi

    4 jaar geleden
    Het is onmogelijk om aan de top te spelen met lokale voetballers...kijk naar Brugge, momenteel top in België en maximaal 3 belgen in de basis...
  • Joël Hendrickx

    4 jaar geleden
    ik begrijp kapitein Meeuwis heel goed. Niemand wordt graag geassocieerd met racisme in deze wereld. Het is voor De Boeck makkelijk om voor een bepaald forum ondoordachte beschuldigingen te uiten. Volgens mij is er tegenwoordig geen enkele voetballer waar ook in Europa die nooit met een ploegmaat met een andere huidskleur, afkomst of cultuur heeft gevoetbald. In plaats van zulke platvloerse uitspraken te doen zou hij zich misschien beter zelf eens in vraag stellen.
  • Goossens Bjorn

    4 jaar geleden
    Lag het niet aan je opstelling?
  • Lisa Vanrompay

    4 jaar geleden
    Tja noem je ploeg niet Anderlecht of Genk of... als je alleen buitenlanders in je ploeg hebt. Daar zit de racismeknoop gebonden. Een voetbalfan wil lokale spelers om aan te moedigen en niet diegene die de puur op winstbeluste makelaars aankopen.