© Johnny Geurts

Postbode rijdt tegen richting in: 165 euro boete

De politie van Bilzen heeft een postbode beboet die in het centrum tegen de richting in reed. De patrouille betrapte de man toen hij zijn ronde aan het afwerken was. De postbode zal nu 165 euro moeten ophoesten.

ppn/geho

Een postbode die een verkeersovertreding begaat. Bij de politiediensten in Limburg krijgen ze wel eens zulke meldingen binnen van misnoegde inwoners. In het centrum van Bilzen waren het politieagenten zelf die getuige waren. Zij zagen hoe op de Markt een postbode met dienst tegen de richting in reed. De man was onderweg naar de andere kant van het centrum om er zijn post te bedelen. De patrouille stelde een proces-verbaal op en de man zal een verkeersboete van 165 euro opgestuurd krijgen.

“Je kan zeggen dat de postbode op het foute moment op de foute plaats was”, zegt Dirk Claes, korpschef van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst. “Het gaat om een alleenstaand feit. Ja, er zijn en waren in het verleden wel eens klachten over het rijgedrag van sommige postbodes, maar dat gebeurt niet frequent en van een plaag is geen sprake. Het is niet nodig om hen nu te viseren of speciale acties op poten te zetten. Maar als we een overtreding zien, zal die natuurlijk wel beboet worden.”

Ook in de rest van de provincie valt het goed mee met postbodes die verkeersinbreuken begaan. “Om de twee jaar keert dit fenomeen terug. Dan gaan we met de politie langs bij de postkantoren om hen nog eens duidelijk te maken dat ook zij de verkeersregels moeten respecteren. Ze weten dat het hen een fikse duit kan kosten als we hen zouden betrappen”, klinkt het in een reactie van de politiezone Maasland.

Geen uitschieters

Soms steken wel eens andere discussies de kop op, zoals postbodes die een bloemenperkje beschadigen. “We moeten hier hooguit een opmerking over maken”, zeggen ze in Heusden-Zolder. De meeste boetes die worden uitgeschreven aan postbodes, zijn snelheidsovertredingen. Maar ook hier zijn er geen uitschieters de voorbije jaren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer