Koen Geens
Volledig scherm
Koen Geens © BELGA

Welke coalities zijn nu nog mogelijk? (En bouw zelf je coalitie)

Minister Koen Geens (CD&V) is niet langer koninklijk opdrachthouder. Wat de volgende stap wordt in de zoektocht naar een federale regering is nog onduidelijk. Paars-geel lijkt nu echt volledig begraven. Welke coalities zijn mogelijk in dit politieke kluwen?

208 reacties

  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Als ze durven zou de PS samen met MR, sp.a, groen!, ecolo en PVDA/PTB in coalitie durven stappen.Dit is zeer ondemocratisch.Maar toch kan het omwille de grote schrik van open VLD en CD&V in de formatie te stappen wetende dat hen dat zuur zal opbreken bij de volgende verkiezingen.
  • Freddy Van Kerckhove

    4 jaar geleden
    Danny Jansens je vergeet dat OVLD ook al eens de stekker uit de regering heeft getrokken in hoofde van Alexander De Croo
  • Rudi Oosteyn

    4 jaar geleden
    Veel ouders en grootouders hebben vroeger gewerkt in luik omdat er toen geen werk was in limburg.. toen waren de walen goed nu worden ze gezien als schooiers..ongelooflijk..De N-va zorgt alleen maar voor de sociale afbraak ...langer werken...minder pensioen...splitsing van Belgie . haat zaaien tussen eigen volkeren ...arm Vlaanderen zeker bij een splitsing..N-va is een partij voor de rijken en de cdnv..de schoothondjes van de N-va
  • Filip Vervloet

    4 jaar geleden
    Mijn coalitie, VB, N-VA, VLD,CD&V, CDH, MR goed voor een ruime meerderheid.
  • Gino De Neef

    4 jaar geleden
    Mijn coalitie, VB, N-VA, VLD,CD&V, CDH, MR goed voor een ruime meerderheid. Tijd om de socialisten voorgoed uit de regering te houden.