Minister Maggie De Block in Brussel vandaag.
Volledig scherm
Minister Maggie De Block in Brussel vandaag. © BELGA

De Block over ‘Pia-medicijn’ via loting: "Hier kan ik niet bij”

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) reageert met onbegrip op het initiatief van farmareus Novartis om via loting het erg dure medicijn Zolgensma gratis aan honderd jonge kindjes toe te dienen. Ze kan wettelijk niet ingrijpen, maar vraagt van het bedrijf tekst en uitleg.

8 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    4 jaar geleden
    De Block , eerst is Pia en het dure medicijn, voor u de héél ver van mijn bed show, maar sinds de Open vld' blunders de laatste weken, komt u wel plots véél over "oneerlijkheid" en acties praten, nietwaar!!!!
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    100 x 1,9 miljoen = 190 miljoen minder winst. Kunnen ze niet gewoon de prijs van dat medicijn verlagen voor iedereen zodanig dat ze 190 miljoen minder winst maken?
  • Aristea Zervas

    4 jaar geleden
    Hoe je het ook draait of keert, uiteindelijk helpen ze wel 100 kinderen. Wat heb jij gedaan om die kinderen te helpen mevr. de Block? U wou zelfs geen smsje sturen voor Pia. Ik kan er niet bij dat u minister van gezondheid bent.
  • wim CLAES

    4 jaar geleden
    een mensenleven wordt gereduceerd tot een geldbedrag.er wordt van uitgegaan dat een mensenjaar goed is van 40000 tot 100000 euro. de kostprijs wordt zo bepaalt, en heeft niks met de werkelijke ontwikkelingswaarde te maken. Zolgensma werd ontwikkeld door staatsgeld en donaties in Fankrijk,en het bedrijf werd gewon opgekocht door novartis, dat er bijna niks in investeerde. daarbij,de grootste onkosten van de pharmaindustrie is reklame!
  • Karel Vanormelingen

    4 jaar geleden
    14 miljard per jaar voor asiel daar kan ik ook niet meer bij