Het bandje van het klank- en lichtspel op de Grote Markt werd opnieuw opgestart. Zo leken de dansende leden van Extinction Rebellion onderdeel van het spektakel van Winterpret.
Volledig scherm
Het bandje van het klank- en lichtspel op de Grote Markt werd opnieuw opgestart. Zo leken de dansende leden van Extinction Rebellion onderdeel van het spektakel van Winterpret. © Baert Marc

Actie van Extinction Rebellion op Brusselse markt gecounterd met herhalend klank- en lichtspel van Winterpret

De klimaatactivisten van Extinction Rebellion waren talrijk aanwezig op de Brusselse Grote Markt vanavond voor hun "Tweede Verklaring van Rebellie”. Maar de actie werd overstemd door het klank- en lichtspel van Winterpret dat herhalend werd afgespeeld. De politie was vrijwel niet te bespeuren op de Grote Markt en kwam niet tussen.

4 reacties

  • Inge Elsen

    4 jaar geleden
    Jongeren die vreedzaam protest voeren voor een gezonde, groene omgeving. Wat kan daar op tegen zijn?
  • Patrick morel

    4 jaar geleden
    De politie komt alleen tussen en klopt er alleen op als het om het VB gaat, zelfs op verkozen parlementsleden.
  • Patrik De Weirdt

    4 jaar geleden
    Waarom een verbod op betogen uitvaardigen als er bij overtredingen toch niet op gereageerd wordt door de politie of de burgemeester. Of gelden deze verboden niet voor groepen die het rode of groene gedachtegoed aanhangen?
  • Nema De Geest

    4 jaar geleden
    Volgens NV-A zou het een waar slagveld worden. Vreedzame acties moeten kunnen en blijven vreedzaam als de politie er niet op komt kloppen. De politie was overigens wel talrijk aanwezig en paraat, maar ze stonden opgesteld in zijstraatjes. Goede beslissing om ze er niet op af te sturen.