belga
Volledig scherm
© belga

Steinerscholen mogen van Vlaanderen eigen eindtermen niet gebruiken: “Dit schaadt de grondwettelijke vrijheid van onderwijs”

Sinds 1 september van dit jaar gelden nieuwe eindtermen voor de eerste graad secundair onderwijs. Twee steinerscholen hadden de Vlaamse overheid gevraagd om die minimumnorm niet te moeten gebruiken, zo meldt De Morgen. Die heeft dat geweigerd. ‘Dit schaadt de grondwettelijke vrijheid van onderwijs.’

3 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Onderwijs krijgt door de bemoeienis van de overheid steeds meer een ideologisch kleurtje. Zeker nu het ook nog eens een geconstrueerde Vlaamse identiteit moet opleggen. En blijkbaar geldt dat ook steeds meer voor TV en persmedia die hun onafhankelijkheid geleidelijk aan verliezen.
  • Ludwig VdB

    4 jaar geleden
    Dus volgens sommige hyper-intelligenten houdt de grondwettelijke vrijheid van onderwijs in dan men in alle vrijheid niet moet aanleren. Het kan toch niet dat kinderen uit een soort onderwijs waar andere dingen moeten dan in het 'gewone' onderwijs een gelijkaardig diploma krijgen. Dat schendt dan weer het gelijkheidsbeginsel dat veel meer gedragen wordt door onze grondwet.
  • Ronald Van Ee

    4 jaar geleden
    Dat is wel héél sterk dat dit opgelegd wordt door politiekers die zo hoog geschoold zijn en de eene blunder na de andere maken op elk vlak en nooit met een rekening afkomen die nu eens juist is of in evenwicht en prijs offertes die altijd te laag zijn als de werken beginnen komen ze al te kort en moet er steeds meer betaald worden of anders hebben ze eigenlijk teveel betaalt dan nodig was !en die gaan nu vertellen wat kinderen moeten kunnen !