Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ANP

Trouwen met gemeenschap van goederen heeft afgedaan

Welgeteld 171 koppels die vorig jaar trouwden, kozen als huwelijkscontract voor het stelsel van de algehele gemeenschap van goederen. Volgens notaris Carol Bohyn zijn daar nauwelijks of geen jonge paren bij. "De mensen zijn iets nuchterder dan vroeger. In geval van echtscheiding, wil je liever niet de helft van het familievermogen dat je hebt gekregen ook nog moeten afstaan."

18 reacties

  • Sandra Cox

    4 jaar geleden
    Wij zijn wel getrouwd met het gewone wettelijk stelsel en dus alles wat we sinds ons huwelijk vergaard hebben is van ons samen. Je gaat er samen voor! Als je dan al kiest als je trouwt om niet alles te delen, heb je een makkelijke exit. Het is ook makkelijk om dan geld opzij te zetten voor een vluchtroute! Het is niet slecht dat je 2x moet nadenken over vertrekken, het gras is niet groener aan de andere kant. Helaas is dat tegenwoordig in onze generatie van jonge dertigers wel het idee
  • Herman Hermans

    4 jaar geleden
    Gezond is dit niet! Dit is feitelijk trouwen tot je ooit een betere vind en je huidige droppen clausule.
  • rudiger cloots

    4 jaar geleden
    er zijn nu meer roofvogels dan vroeger,dus zeker opletten.
  • Liesbeth Tippels

    4 jaar geleden
    Het egoïsme onder impuls van het neoliberalisme stijgt en dit kan je op elk punt in de samenleving merken, ook in de trouwkapel. De bevriende opstellers van zo'n contracten kunnen weer tevreden zijn!
  • Frits Vandenberge

    4 jaar geleden
    Ronny en Sven. Als u trouwt zonder contract dat valt u automatisch onder het Wettelijk Stelsel. Dat wil zeggen "gemeenschap van aanwinsten" dus alles wat u elk tijdens uw huwelijk "verwerft" wordt gemeenschappelijk (woning, auto, loon, spaargelden incl. de interesten en coupons op effecten van voor uw huwelijk, ...), ook de schulden die een partner zou maken.