Een demonstrant in een rolstoel vlucht voor een spuitwagen van de Chileense politie. Het is sinds oktober onrustig in de Chileense hoofdstad en omstreken vanwege protesten tegen de sociale crisis in het Zuid-Amerikaanse land.
Volledig scherm
Een demonstrant in een rolstoel vlucht voor een spuitwagen van de Chileense politie. Het is sinds oktober onrustig in de Chileense hoofdstad en omstreken vanwege protesten tegen de sociale crisis in het Zuid-Amerikaanse land. © AFP

Harde beelden: pantserwagens verpletteren demonstrant in Chili

Twee pantserwagens hebben vrijdag in de Chileense hoofdstad Santiago een demonstrant verpletterd. Volgens de zus van het slachtoffer heeft de aanrijding het bekken van het slachtoffer gebroken. 

10 reacties

  • coppens jean-pierre

    4 jaar geleden
    Niet alleen in chili, ook in Hong Kong, Parijs, Libanon ... en talrijke andere landen en steden gebruikt de regering oorlogsgeweld tegen de betogers en worden de mensenrechten geschonden. Onverantwoord waar zal dit eindigen? Hoelang zal het nog duren voor de regeringen beseffen wat de bevolking wilt: welzijn, rust, een waardig inkomen en social welzijn.
  • Kim Vancauwenberghe

    4 jaar geleden
    Stefan Crama, er worden mensenrechten geschonden. Dan verdedigen mensen zich en komen ze terecht in opstand. Wat jij zegt klopt echt niet.
  • paul van gele

    4 jaar geleden
    Dat ze dan de politie agenten bij hun thuis prive gaan op zoeken. De stakers zorgen ook voor hun welvarendheid maar dat vergeten zij.
  • Paul Buckens

    4 jaar geleden
    Welke gek rijdt daar met die gepanserde wagen , hopelijk wordt die voor het gerecht gebracht. Dit heeft niets maar dan ook niets te zien met orde handhaving. Zelfs bij het wegrijden is het een moordenaar achter het stuur.
  • Jef joossens

    4 jaar geleden
    Eigenlijk toch goed dat de Belg een verstandig, braaf en kalm mens is. Als men in Belgie het zuiders temperament zou bezitten dan lag het land ook helemaal overhoop door het feit dat de kiezers gewoon worden uitgelachen door de politieke elite. Ik ben voorstander van geweldloos maar de vraag is `` hoelang gaat het nog duren voor dat de stoppen bij de gewone bevolking gaan doorslaan?´´ Hoe lang kan men dit nog blijven pikken?