Naar schatting leven er wel honderd roedels in Duitsland.
Volledig scherm
Naar schatting leven er wel honderd roedels in Duitsland. © AFP

Duitse ‘boscrèche’ moet deuren sluiten omdat agressieve wolf in de buurt ronddwaalt

Een kinderdagverblijf in het Duitse Sleeswijk-Holstein moet de deuren sluiten omdat er een wolf in de buurt ronddwaalt. Die zou tamelijk agressief zijn en reeds talrijke schapen hebben gedood.

8 reacties

  • Jules Vismale

    4 jaar geleden
    Helaas lijden nog veel te veel mensen aan het 'Roodkapje-Syndroom' want wie kinderen een bos instuurt waar gevaarlijke aanranders en verkrachters rondlopen kan er zeker van zijn dat die kinderen veel meer schade berokkenen!
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Een "hongerige" wolf zoekt een prooi meneer Levich, en liefst een gemakkelijke, als er dan toevallig een kind zijn pad kruist is dat net zo goed prooi als een schaap of kalf. Wolven horen/kunnen niet in door mensen overbevolkte landjes als het onze, dat is om problemen vragen. De rest is goedkoop sentiment.
  • Henri Levich

    4 jaar geleden
    Het is onvoorstelbaar hoeveel onzin en fantasie verhalen de ronde doen over de wolf. Weet dat huishonden veel gevaarlijker zijn, wel aanvallen en ernstige bijtwonden veroorzaken. Als men de wolf met rust laat is deze gelukkig binnen zijn territorium en zijn voeding zal voorzien door speels op meestal klein wild te jagen. Buiten zijn territorium opgemerkt is dit het kenmerk dat deze is gestoord en wellicht opgejaagd door meestal menselijk jagende concurrenten.
  • ronny cuypers

    4 jaar geleden
    Een stevige omheining kan wonderen doen.
  • Karel Vanormelingen

    4 jaar geleden
    Inderdaad dan en wees gerust vanaf moment er een roedel is met min 5 leden zullen deze moordenares alles aanpakken wat op hun weg komt , hier stond een paar maanden geleden 1 in de weide op 40 m van mij en wees gerust hij liep niet weg kwam dichterbij ( maar ik was voorzien ) bevoegde instanties op de hoogte gebracht maar ....