© *

Kapper van Mathilde doet boekje open over de koningin

Als het haar van Mathilde in een chignon gelegd moet worden, gaat de koningin niet naar de kapper. De kapper komt naar haar, en in de Franstalige krant La Dernière Heure vertelt hij hoe zo'n bezoekje aan het paleis verloopt.

tib

Frédéric Van Espen is al jaren verantwoordelijk voor de coupe, de kapsels en de brushings van koningin Mathilde. Als zij in het openbaar moet verschijnen, verlaat hij zijn salon 'Maison Didier & Rosalinde' en trekt hij naar Laken voor haar coiffure. "De koningin beslist zelf of ze haar haren opgestoken of los wil", vertelt Van Espen. "We bespreken welk kapsel ze wil in functie van haar activiteiten tijdens de dag". Veel tijd om zich met haar uiterlijk bezig te houden, heeft ze niet volgens Van Espen. "Ze zit tijdens het kappen met haar neus in de dossiers. Als ze daarmee klaar is, maakt ze haar persoverzicht. Ik bewonder haar heel erg, want ze werkt enorm hard".

Als Mathilde voor de gelegenheid een hoed op moet, houdt Van Espen daar rekening mee. "Meestal krijg ik de hoed pas op de dag zelf te zien, maar bijvoorbeeld bij staatsbezoeken is het langer op voorhand. Maar ook niet altijd - dan ontdek ik pas tijdens de reis welke hoed ze draagt". Als het vorstenpaar reist voor officiële bezoeken, dan reist Van Espen mee. "Het bezoek aan China was het meest stresserende, omdat we heel vaak van hotel wisselden", zegt hij. "We moesten de hele tijd in- en uitpakken, dat was niet evident, maar wel een hele mooie ervaring".

Van Espen is erg fier dat hij de koningin mag kappen. "Ze is een ambassadrice voor België en het is een eer en een privilege om voor haar te mogen werken", zegt hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer