Dit hadden ze nog niet geprobeerd: gaan formateurs voor ‘Vivaldi-coalitie’?

Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) moeten op zoek naar een alternatief voor de paars-groene of paars-gele piste. Het is afwachten welke richting ze precies uitgaan maar wel willen ze een “pragmatische benadering” vanuit “het centrum”. La Libre Belgique lanceerde daarop vanochtend de term “Vivaldi-coalitie”, een knipoog naar de componist van de ‘Vier Seizoenen’.

evdg

De ‘Vivaldi-coalitie’ zou opgang maken in liberale kringen en bestaat uit paars-groen plus de christendemocraten. Het maakt ook meteen duidelijk waar de naam vandaan komt: Vivaldi is de componist van de ‘Vier Seizoenen’, seizoen die elk voor een kleur staan. Het blauw van de liberalen is de winter, het groen van de ecologisten is de lente, de rode socialisten zijn de zomer en het oranje van CD&V is de kleur van de herfst.

De informateurs willen een “pragmatische benadering” vanuit “het centrum”. Dat zeiden ze op een persconferentie na afloop van hun audiëntie bij de koning.

LEES OOK. Poging nummer zoveel: informateurs Coens en Bouchez willen vertrekken van het centrum, maar hoe gaan ze dat doen?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen