De Amerikaanse president Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Trump. © AFP

Trump: “Doorbraak over handelsdeal met China”

De Verenigde Staten en China ondertekenen binnenkort hun zogeheten fase 1 van een handelspact. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Florida gezegd. "We hebben net een doorbraak bereikt over het handelsakkoord en zullen dat binnenkort ondertekenen", aldus Trump.

6 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    De topeconomen zien weer alles rooskleurig voor de VS. Welke garanties zijn er dat China effectief afziet van diefstal van kennis, landbouwgoederen inkoopt, ...? Je ziet zo al dat voor de verkiezingen dit weeral in het honderd zal lopen. Bovendien is dit geen plus of nul operatie. Eerst handel zwaar belasten waarbij de consument betaalt en de landbouwindustrie kreunt om nu een kleine overeenkomst te sluiten waarbij slechts een deel voeding terug ingekocht wordt. China heeft andere leveranciers.
  • Hilde Leysen

    4 jaar geleden
    Maar mannekes toch, hij heeft niets gedaan gekregen. Die landbouwproducten kochten de Chinezen voor de handelsoorlog ook al in de US. Hij verlaagd zijn sancties omdat inderdaad de verkiezingen er aan komen en omdat hij de boeren daarbij nodig heeft. Maar hij wint niets, de oorlog duurt voort. En China wint nog steeds.
  • Carl Op de Beeck

    4 jaar geleden
    Dat zijn geen onderhandelingen, maar wel het recht van de (militair) sterkste, ook tegenover de EU. Op korte termijn geod voor de VS, straks echter hun ondergang.
  • Ed Buun

    4 jaar geleden
    Het meesterbrein in handel en zaken heeft toegeslagen. Het is gedaan met spelen voor de Chinezen, nu is het voor echt. Trump 2020!
  • Dirk Peeters

    4 jaar geleden
    Hopelijk ook een deal ten gunste voor Huawei.