© SVH

Duizenden toeschouwers genieten van magisch luchtspektakel op Grote Markt

Mechelen in Vuur en Vlam heeft zaterdagavond duizenden nieuwsgierigen naar de binnenstad gelokt. Voor een magisch lichtspektakel van een Frans gezelschap liep de Grote Markt vol. In de winter van 2020 komt er zeker een vierde editie.

svh

De twee eerste edities betoverde een spektakel van het Nederlandse Theater Tol het publiek tijdens het hoogtepunt van Mechelen in Vuur er Vlam. Dit jaar zorgde de Franse Compagnie Transe Express voor de magie. Acht acrobaat-muzikanten bespeelden hoog in de lucht een mobiele beiaard, terwijl enkele trapezisten kunstjes uithaalden. En dat allemaal in het decor van het sprookjesachtige verlichte stadhuis.

In de vooravond kon op de Korenmarkt ook de Mechelse vuurkunstenaar Peter Gusta op flink wat belangstelling rekenen. Je moet er snel bij zijn om de voorstellingen goed kunnen te zien. Zo ook aan de Dijle waar de politie de Grootbrug even moest afsluiten en op de IJzerenleen, met voorstellingen van Bateau De Feu en Glance of Baroque. Aan de Sint-Romboutskathedraal was het aanschuiven om de maan te bewonderen.

“Mechelen in Vuur en Vlam kan de Mechelse feestdag van de winter worden, zoals Maanrock dat is voor de winter”, zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest. De organisatie is erg tevreden over het verloop van deze derde editie. “Nog meer dan we hadden verwacht zakten mensen massaal af naar onze stad. Volgend jaar willen we op dat elan voortgaan.“

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER