Shoppingcentrum Stadsfeestzaal in Antwerpen.
Volledig scherm
Shoppingcentrum Stadsfeestzaal in Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Kerstshoppers breken record: gisteren werd nog meer geld uitgegeven dan op Black Friday

Tijdens de laatste dagen voor Kerstmis doen de Belgen massaal aankopen. Worldline, de Europese leider in de sector van betalings- en transactiediensten, heeft gisteren een nieuw absoluut dagrecord van 10.535.817 elektronische betalingen geregistreerd in fysieke en online winkels.

6 reacties

  • Toni van belle

    4 jaar geleden
    Vreemd?!! Want hier in Brugge dit weekend in de steenstraat liep er een zee van volk. Echter wat mijn getraind oog direct opmerkte is dat amper 2% daarvan met een shopping tas rondloopt!? Meer online verkoop dan????
  • ROBERT GERTS

    4 jaar geleden
    Pure regerings propaganda!! Dit is enkel om de mensen wijs te maken dat wij nog geld genoeg op overschot hebben!! Ik alleszins niet!! En rond nieuwjaar WEER maar eens zeggen hoeveel er nog op de spaarboekjes staat van de Vlamingen!!
  • vanrobaeys franky

    4 jaar geleden
    als je al een koffie betaald met kaart natuurlijk zijn er meer transacties
  • Joeri Declercq

    4 jaar geleden
    Transacties via betaalkaart. Maar omzet zal niet meer zijn. Ik doe nu pok haast amles met betaalkaart ook prutsen en parkeergelden. Vroeger liepen we gewoon met meer cash rond das alles.
  • Dirk De Buyst

    4 jaar geleden
    Dacht dat niemand nog geld had? Alles werd bijna onbetaalbaar: energie, overheid die in hun zakken zit, wat nog allemaal?