BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Van der Poel wint in Namen na sensationeel ploeterduel met Aerts, die valt in slot maar wel nieuwe WB-leider is

VeldrijdenNa een sensationeel duel met Toon Aerts heeft Mathieu van der Poel de vernieuwde Citadelcross gewonnen. Beide heren legden elkaar voortdurend het vuur aan de schenen, na een valpartij van Aerts in het slot pakte de wereldkampioen de zege. Slecht nieuws voor Eli Iserbyt, die onderkoeld opgaf en zo zijn leidersplaats in het klassement verspeelde. 

7 reacties

  • Freddy van Puymbrouck

    4 jaar geleden
    Prachtig duel op een loodzwaar en op sommige plaatsen zelfs een gevaarlijk parcours.Mathieu rijd tweemaal lek en komt terug bij een zeer sterke Aerts. Komt nog bij dat vdPoel ook de dag ervoor heeft gereden en Toon niet.Mathieu maakt de minste fouten en blijft overeind en daarom wint hij deze slijtageslag.Het is niet alleen Adrie die geklaagd heeft over het parcours en het was ronduit gevaarlijk en dus heeft hij gelijk!
  • Jean Emare

    4 jaar geleden
    Knappe cross.. weergaloze winnaar. Toon kon het beukwerk niet langer aan.. en maakte gaanderweg vermoeidheid foutjes. Alle respect.. het was een zware cross. Zo mogen er nog komen. Wat anders dan die grasritjes die wel op baanwielrennen lijken. Toppie en respect aan al de deelnemers & organisator!
  • eric reynebeau

    4 jaar geleden
    @ Dirk Van Den Bossche. En Adrie heeft gelijk. In de regelementen staat dat men geen trappen in dalende lijn mag leggen. En dit was hier wel het geval. En dat heeft niets te maken met concurrentie voor MVDP. Waarvoor zijn er anders regels? En het aantal valpartijen op die plaats gezien. Tientallen met de dames erbij.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Een koers om nooit te vergeten.....VDP Forever! 2x lek, 2x kloof dichten....dan ben je de beste! I rest my case.
  • Dirk Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    En den ouwen Adrie moet terug alles afbreken , voor hem mogen er geen zeer zware parcoursen zijn want dan krijgt Matje concurrentie en dat mag niet