Waalse politici niet te spreken over foto van Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Peter Mertens (PVDA): “Gevaarlijk voor ons land”

In Wallonië zijn heel wat politici niet te spreken over een interview tussen Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Peter Mertrens (PVDA/PTB) in De Zondag. Vooral de bijhorende foto, de twee kopstukken staan lachend rug aan rug, doet het debat oplaaien.

evdg

De Zondag zette de twee grote winnaars van de verkiezingen, Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en PVDA-voorzitter Peter Mertens, aan één tafel voor een politiek interview. Geen evidentie, vooral voor Mertens is het uitkijken: zijn achterban in Franstalig België (PVDA/PTB is een unitaire partij) vindt het ongehoord om in debat te gaan met Vlaams Belang, laat staan om samen op de foto te gaan. Dat laatste zorgt nu effectief voor commotie: de twee kopstukken staan rug en rug met een brede glimlach in een groene omgeving.

“Ik begrijp niet hoe de voorzitter van de PTB, naar verluidt verdediger van individuele vrijheden, trots kan staan naast de president van een racistische en nationalistische partij”, zegt Rajae Maouane (Ecolo).

“MR probeert al jaren duidelijk te maken dat de PTB en het Vlaams Belang tot hetzelfde populistische en voor ons land gevaarlijke register behoren”, schreef MR-voorzitter en huidig informateur Georges-Louis Bouchez.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen