Koning Filip heeft dit jaar zeven keer gratie verleend aan veroordeelden.
Volledig scherm
Koning Filip heeft dit jaar zeven keer gratie verleend aan veroordeelden. © Photo News

Koning Filip verleende dit jaar zeven keer gratie aan veroordeelden

Koning Filip heeft dit jaar zeven keer gratie verleend, zo blijkt uit navraag bij minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Dat zijn er minder dan in 2018, toen er 13 gratieverleningen waren.

8 reacties

  • Marie Vanakker

    4 jaar geleden
    Zeker 7 keer zijn broer die ze hebben geflitst tegen 300 met zijn Ferrari ?
  • gustaaf van bever

    4 jaar geleden
    Jacques Mertens, zelfs iemand die bankroet heeft, kan gevangenis krijgen...Omdat je gevangenisstraf krijgt, ben je nog geen echte " crimineel".. Kan iedereen overkomen...en sommige straffen kan je kiezen, betalen of cel...( voor de rijkere geen probleem )
  • Marc Geerts

    4 jaar geleden
    Het is niet aan de Koning om gratie te verlenen en slak Geens moet dit ook niet aan de Koning voorstellen. Dat Geens maar eerst zorgt dat er gevangenissen bijkomen ipv gratie te verlenen.
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Stop daar mee omdat je wel koning zijt maar niet verkozen, criminele zouden moeten heel hun straf uitzitten omdat de daad ook niet kan verminderen. Gerechtigheid is van belang en niet de ene of de andere mening van een aantal mensen die zich belangrijk mogen maken.
  • frans Venloo

    4 jaar geleden
    De reden zou zeker moeten bekend worden aan de bevolking anders ruikt het misschien naar vriendjespolitiek en opsluiting in de gevangenis doet men voor verkeersovertredingen ( wat ik betwijfel ) zeker niet voor lichte feiten