EPA
Volledig scherm
© EPA

Nog geen kwartier gespeeld, maar nu al dé held van Bayern: Duitsland smult van nieuwe Nederlandse diamant

BundesligaJoshua Zirkzee, al van gehoord? Geen schande. Hij is achttien jaar, heeft in z’n looks én speelstijl iets mee van Pierre Van Hooijdonk en speelde alles samen nog geen kwartier in de Duitse Bundesliga. Het is dus niet verwonderlijk als u hem nog niet kent. In veertien minuten speeltijd scoorde hij wel al twee cruciale doelpunten voor Bayern München. Maak kennis met een nieuwe Nederlandse parel, waar ze in Duitsland van smullen. 

4 reacties

  • Actie reageertje Reactie

    4 jaar geleden
    Vasthouden aan de goudengeneratie, tot nu toe zonder goud, geeft onvoldoende doorstroming en kans om op niveau te vervangen of verder te bouwen aan een evenwichtige ploeg.
  • Hein Haemers

    4 jaar geleden
    Nou Marc, kijk maar eens hoeveel van de gouden generatie al vroeg bij de buren speelden. Een BeNe liga is alleen maar goed voor de jonge spelers, als ze tenminste een kans krijgen.
  • Diederik Damen

    4 jaar geleden
    groot gelijk Marc, inderdaad het tempo waarmee er talenten bij NL doorstromen is een stuk hoger dan in Belgie. Hier hebben we nog steeds de hoop op deze gouden generatie maar qua opvolging is het maar magertjes. Misschien links of rechts wel een middelmatig talent dat doorkomt maar zulke diamanten zoals ze op dit moment in NL aan het kweken zijn hebben wij toch zeker aankomen in Belgie
  • Marc LInden

    4 jaar geleden
    opduikende jonge talenten vind je bij Ajax, Bayern, Barcelona, Madrid nu een beetje Chelsea....opgeleid of gekocht???? Welke talenten zie je in België??? ieder club krijgt ieder jaar 50 tal spelertjes over tien jaar opleiding ongeveer 500 mogelijkheden en dank zij onze verfijnde opleiding met steun voetbalbond...juist ja ongeveer 1% dat kans krijgt.