© rr

Beringenaar aangehouden voor 15 jaar oude moord

In het onderzoek naar de moord op Nederlander Jan van Mosselveld in 2001 is maandag een 34-jarige Beringenaar aangehouden. Vorige maand werden al twee andere Beringenaren en een gedetineerde in de gevangenis van Hasselt aangehouden.

neac

Op 22 augustus 2001 werd van Mosselveld vermoord in zijn huis in Bladel. Hij werd om het leven gebracht met meerdere schoten. Het slachtoffer zou een drugsdealer zijn en werd gedood bij een uit de hand gelopen deal.

De Beringenaar die maandag werd aangehouden, meldde zich in het gezelschap van zijn advocaat op het politiebureau in Eindhoven. Wat zijn precieze rol is, wordt nog onderzocht. Volgens Mark Nillesen, de advocaat van een van de eerder aangehouden verdachten is hij slechts “een getuige”. De Beringenaar zou volgens de advocaat in de auto zijn blijven zitten en het huis van van Mosselveld niet zijn binnen geweest.

De schutter werd volgens Nillesen onlangs aangewezen door zijn cliënt. Het zou gaan om de eerste verdachte die werd aangehouden in de Hasseltse gevangenis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer