Vlaamse regering geeft dit jaar geen cheque aan De Warmste Week

© BELGA

Vanuit de Vlaamse regering wordt dit jaar, in tegenstelling tot de voorbije jaren, geen cheque geschonken aan De Warmste Week van Studio Brussel.”Er zijn andere manieren om de benefietactie te steunen”, zegt de woordvoerder van minister-president Jan Jambon in De Morgen.

gjs

Het was een traditie geworden sinds de start van Music for Life en vervolgens De Warmste Week: de Vlaamse minister-president die een cheque ging overhandigen vanuit zijn regering. Vorig jaar ging toenmalige minister-president Geert Bourgeois (N-VA) bijvoorbeeld nog drie cheques van 50.000 euro afgeven.

Zijn partijgenoot Jan Jambon zal dat dit jaar niet doen, zegt zijn woordvoerder Olivier Van Raemdonck in De Morgen. “Dit jaar zal er niet gedoneerd worden.” Wat de minister-president wel gaat doen, is dinsdag de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger bij de vzw Rolkar in Antwerpen.

De voorbije weken was door de besparingen bij de overheid kritiek ontstaan op de donaties aan De Warmste Week en Rode Neuzen Dag. “Maar de beslissing lag al eerder vast”, zegt Van Raemdonck. “De Warmste Week en gelijkaardige initiatieven als Rode Neuzen Dag zijn belangrijk en verdienen ook de steun van de regering, maar dat kan ook op andere manieren.”

De federale regering zal ook geen bedrag overhandigen, zoals dat vorig jaar al het geval was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen