Roemenen krijgen 30 maanden cel voor 51 diefstallen bij Colruyt

© BELGA

Een 62-jarige Roemeen en een 41-jarige Roemeense zijn door de Brugse strafrechter veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf, waarvan tien maanden met uitstel, voor hun aandeel in liefst 51 diefstallen bij filialen van Colruyt en OKay. Constantin T. droeg een badpak om flessen sterke drank gemakkelijker te kunnen verstoppen.

Op 27 mei werd het duo op heterdaad betrapt in de OKay in Paal. Op basis van de camerabeelden had de Colruyt Group al een lijst gemaakt met feiten waarvoor de Roemenen in aanmerking konden komen. Daaruit bleek dat ze sinds de winkeldiefstal van 27 maart in Zandhoven een heuse ronde van Vlaanderen hadden afgelegd. Sanda L. en Constantin T. sloegen onder andere in Loppem, Zwevegem, Oostakker, Puurs en Hoeilaart toe. Bij 51 winkeldiefstallen maakten ze flessen sterke drank ter waarde van in totaal 10.700 euro buit.

Onder druk

Sanda L. beweerde dat ze in Brussel onder druk was gezet om de feiten te plegen. “L.A. heeft getoond hoe we moesten stelen, de inkomsten waren voor hem”, zei ze bij de start van de zitting. Haar advocaat Yen Buytaert pleitte ook dat de betrokkenheid van zijn cliënte niet bij elke diefstal zomaar vaststaat. Soms was immers enkel haar kompaan op de camerabeelden te zien. Voor één diefstal werd de vrouw dan ook vrijgesproken.

Ook Constantin T. heeft volgens zijn advocaat angst voor represailles. “Hij heeft last van psychoses, waardoor het gemakkelijk was om hem voor de kar te spannen”, aldus meester Jorn Verminck. De verdediging van beide beklaagden drong aan op een straf met uitstel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen