Een scène uit Kamp Waes: één van de jongens wordt geblinddoekt en krijgt een fles water in de nek.
Volledig scherm
PREMIUM
Een scène uit Kamp Waes: één van de jongens wordt geblinddoekt en krijgt een fles water in de nek. © VRT

Is Kamp Waes te hard? “De realiteit is soms veel erger”, zegt Defensie

Worden de kandidaten in Kamp Waes te hard aangepakt? Zondag kreeg een van de jongens een blinddoek voor de ogen en een fles water in de nek gegoten. “Mentaliteit van een slechte studentendoop”, klonk het op twitter. Defensie reageert: “De realiteit is soms veel erger”.

70 reacties

  • Sara Peeters

    4 jaar geleden
    Het is goed dat de SPF terug wat aandacht krijgt, die mannen zijn echte helden en ook de mannen van het Belgisch leger. Respect voor hun, het is niet gemakkelijk om dit als job te doen in combinatie met familie. Hopelijk krijgen er veel jongens en meisjes goesting om hen te vervoegen. Dankzij Waes krijgt defensie terug wat aandacht.
  • Chris Devlaeminck

    4 jaar geleden
    Vlug eens opgezocht wat 'Kamp Waes' is. Ik heb altijd stoer gedacht nooit een psycholoog nodig te zullen hebben. Maar ik begin toch te denken dat er met mij iets mis is en dat ik er ene moet opzoeken. Want gelijk wel soort 'reality(?) programma', het interesseert met geen barst. Niet normaal toch? Of wel? Ik weet het niet meer.
  • Martin Meuris

    4 jaar geleden
    Dit is vereist voor de SF maar zeker niet voor de kandidaat militair die technieker, logistiek of administratie wilt doen!
  • Bianca Vantieghem

    4 jaar geleden
    Verplichte legerdienst zowel voor mannen als vrouwen!!!!!
  • Philip Verkercke

    4 jaar geleden
    Ik heb zelf mijn legerdienst gedaan in 81 ik weet wat is in het leger moet je luisteren en ook daar worden er pas mannen van gemaakt ik vind kamp waas goed die jongens en meisje zullen nu heel wat anders denken over het leger.