Bert Manderveld, echtgenote Manuela en zoon Sam in Mol.
Volledig scherm
Bert Manderveld, echtgenote Manuela en zoon Sam in Mol. © Photo News

SOS HLN. Deze mensen vieren dit jaar kerst met onbekenden: “Een stoel bijschuiven en een patatje extra schillen. Meer moeite kost het niet”

De één zoekt een gezellig nest om Kerstmis te vieren, de ander schuift graag een stoel bij. Waarom de twee niet bij elkaar brengen dan? Na de oproep van Mieke in onze krant, om de plekjes rond haar kersttafel te vullen, werd de mailbox van vzw Verb(l)ind overladen met berichten. Meer dan 200 mensen reageerden en werden met elkaar in contact gebracht. 

24 reacties

  • Johan Vanhoutteghem

    4 jaar geleden
    Super dat mensen hun hart en huis zomaar openstellen voor eenzame, soms vreemde mensen. Maar wie nodig je uit? Eenmalig voor Kerstmis of...? Hoe loopt alles uiteindelijk af?
  • chantal browaeys

    4 jaar geleden
    Mijn manneke heeft een doos oesters voor mij gekocht … zo onverwacht en lekker … daarna in bed gekropen om lekker te slapen … lepeltje lepeltje zoals elke nacht … een dag of avond zoals een ander .. heerlijk
  • Juliette Francois

    4 jaar geleden
    Mooi initiatief. Maar iemand die wel kerstavond viert met familie maar geen plannen heeft op 25 december is niet eenzaam. Zet dan gewoon de TV aan, kraak een flesje en gun echte eenzame mensen hun pleziertje!
  • censor

    4 jaar geleden
    Zalige kerstboom staat er daar, gezellig....
  • Jack Dereder

    4 jaar geleden
    Zalige kerst Ferdinand. Maak het geen zielige kerst