Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Marc Coucke niet van plan om Anderlecht van de hand te doen: ‘Anderlecht verkopen? Absoluut niet’

Anderlechtvoorzitter Marc Coucke.Beeld Photo News

In Humo reageert Anderlechtvoorzitter Marc Coucke op de kritiek over de sportieve malaise bij paars-wit. Volgens sommigen zou Coucke aan de basis liggen van de wanprestaties en zou hij de club beter van de hand doen.

Coucke is echter helemaal niet van plan om Anderlecht te verkopen. “Verkopen? Absoluut niet. We gaan ons project laten slagen.” Ook benadrukt hij dat hij voor de volle 100 procent achter de open brief staat, ook al deed die bij veel analisten en supporters de wenkbrauwen fronsen. “Geloof me, ik sta er helemaal achter. Ik vind ons project nog altijd fantastisch, maar besef nu dat we er pas de erkenning voor zullen krijgen wanneer we succes zullen boeken”, klinkt het.

De flamboyante voorzitter is er nog steeds rotsvast van overtuigd dat hij over de juiste mensen op de juiste plaats beschikt. “Met mensen als Kompany, Vercauteren, Verschueren en Zetterberg in huis moet ik niet gaan vertellen welke rechtsachter we nodig hebben. Ik doe bij Anderlecht wat ik in al mijn bedrijven doe: de juiste mensen op de juiste plaats zetten. Dat werkt: er woedt helemaal geen interne strijd.”

Maar dat het beter moet, staat ook voor hem vast. “Onze middelen zijn niet oneindig, maar dat wil niet zeggen dat we nu op de tiende plaats moesten staan.”