Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

1 op de 4 durft geld niet terug te vragen aan zijn omgeving: “We willen niet bekend staan als gierigaard”

Samen een feestje organiseren, een familieweekendje in de Ardennen of gewoon een rondje voorschieten op café ... Leuk, maar vaak is het een heel gedoe om achteraf je centen van iedereen terug te krijgen. Uit een onderzoek van iVox in opdracht van de mobiele bank N26 bij 1.000 volwassenen blijkt dat 25% van de Belgen het vervelend vindt om geld terug te vragen, of het zelfs niet aandurft en dan maar laat vallen. Hoe komt dat?

8 reacties

  • Hilde Peeters

    4 jaar geleden
    Als er voor geschenken gegeven worden bv. werk zeg ik op voorhand geen geld gegeven sorry dan. ik koop alleen nog van het geld ik heb. Hoeveel geld ik in de jaren betaald heb.
  • SABINE TAVERNIER

    4 jaar geleden
    Ik leen aan NIEMAND nog een cent, 1 x in de maling genomen geweest geen 2 e keer voor mij!!! Ik wacht nog steeds op € 2000 maar na 10j zal ik deze met danige zekerheid op mijnen buik kunnen schrijven!!!
  • Charel De Kromhe

    4 jaar geleden
    Als je geld leent aan je vrienden,denk dan na welke van de twee je wil verliezen.Wacht ook al drie jaar op bijna 6000 euro van mijn zogezegde beste vriend die we bijna 50 jaar kennen. Hij vroeg geld om zijn kinderen ,maar we kwamen te weten dat hij met zijn nieuw madam op reis is gegaan.
  • Tina Colpaert

    4 jaar geleden
    Geld dat je bij iemand leent die jou wil helpen moet je zelf zo vlug mogelijk terug geven en niet anders om dat die persoon er naar moet gaan vragen!!!!
  • DOMINIEK COTTENS

    4 jaar geleden
    Ik leen totaal niks meer uit. Tweemaal gedaan omdat ik dacht mensen te helpen en kon geen nee zeggen, maar : -Van de € 4.000 die ik ene uitgeleend had heb ik nog geen cent terug gezien. Na rechtbank, deurwaarders, enz.... - Van een goeie maat die ik dacht te helpen door € 5.000 te lenen zodat ze toch hun kindje naar de crêche en zo konden voeren heb ik met gerecht en zo moeten dreigen; Alles in contract gegoten met voorwaarden, enz... Hoor van niemand nog iets. Schluss.