Volledig scherm

Koning Filip roept in kersttoespraak op tot snelle vorming federale regering: “Dat is wat we nu allemaal verwachten”

“Het is van wezenlijk belang dat zo snel mogelijk een volwaardige federale regering wordt gevormd, die evenwichtige beslissingen kan nemen, die eensgezind en standvastig worden gedragen. Dat is wat wij nu allemaal verwachten.” Dat zegt koning Filip in zijn kersttoespraak van dit jaar. Maar net als zovelen van zijn onderdanen kan de koning niet meer doen dan hopen dat zijn kerstwens verhoord wordt door de politici die de sleutel van de regeringsformatie en dus ook van de toekomst van het land in handen hebben.

72 reacties

  • Lucas Vissers

    4 jaar geleden
    En dat de koninklijke dotaties moeten verminderen en de armsten moeten worden geholpen heeft hij toch niet gezegd ! Waarschijnlijk vergeten !
  • Dirk Van Delsen

    4 jaar geleden
    Dirk Van Delsen Als de koning al één oproep aan de plolitiek moet doen is het "stoppen met dat cordon gezever, want dat maakt de politiek onwaardig en leidt tot polarisatie" . Laat de stembusgang zijn zaak doen waartoe het dient. Voor alle duidelijkheid, ik ben Vlaams nationalist.
  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    Hij begint zelf bang te krijgen dat zijn toelage in het gedrang komt. Wel hij heeft het heel juist want ook daar zijn het de Vlamingen die mogen betalen. Wel Filip we zijn het beu altijd zelf armer te worden en jullie alleen maar rijker.
  • Christophe Moser

    4 jaar geleden
    Altijd maar dezelfde mayonaise draaien. Geen haardvuurtje dit jaar?
  • Jan Deblaere

    4 jaar geleden
    De Koning heeft Magnette zich doen verbranden zodat de PS een toontje lager kunnen zingen. Hij wacht nu geduldig af om Bart De Wever te kunnen introduceren en hem dan meteen Eerste Minister te maken. Of denken jullie werkelijk dat Filip niet weet van waar de wind (en het geld) komt ?