Vladimir Poetin.
Volledig scherm
Vladimir Poetin. © AP

Poetin beschuldigt Polen van samenzwering met Hitler

De Russische president Vladimir Poetin beschuldigt Polen ervan een ‘bondgenootschap’ gesloten te hebben met Hitler aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. “Ze hebben ook antisemitisch gehandeld”, zei hij in een toespraak voor enkele hooggeplaatste officieren van het Russische ministerie van Defensie.

15 reacties

  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Dat de info uit de Russische archieven zouden komen is ofwel een leugen van Poetin ofwel een leugen van diegene die het zou hebben neergeschreven om de genocides in Polen te verrechtvaardigen. Feit is dat het een pertinente leugen is.
  • Klaus Jozef Kalergi

    4 jaar geleden
    Dat Danzig door Polen geterroriseerd werd en Polen de Duitsers daar met dodelijk geweld verhinderde naar Duitsland te trekken, ondanks talloze diplomatische toenaderingen van Hitler, zal niet in zijn archief staan. Nochtans de reden dat Duitsland binnenviel...
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Leugenaar Poetin moet niet van de toren blazen. Het Rusland van Stalin heeft ook samengezworen met Hitler om zijn territorium uit te breiden. Maar werd daarna vakkundig in het zak gezet.
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Iets ligt ons zwaar op de maag?! Dan keren we de zaken toch gewoon om moet Poetin denken. Zelfs zijn Amerikaanse tegenhanger is nog niet zo ver heen...
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Rusland probeerde juist GEEN coalitie TEGEN Duitsland op te bouwen maar wel MET Duitsland. Rusland was niet voorbereid omdat ze altijd hebben gedacht dat Duitsland aan hun kant stond. Ze zijn notabene ook Polen binnengevallen ! In Katyn hebben de Russen massamoord uitgevoerd op Poolse burgers en Poolse militairen. Daar spreek je niet over ?