Ook derde verdachte blijft in cel voor mensenhandel bij visbedrijf

In een dossier van mensenhandel bij een visverwerkend bedrijf in Zeebrugge heeft de Brugse raadkamer ook de aanhouding van de derde verdachte met een maand verlengd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen. Moldavische en Oekraïense werknemers zouden economisch uitgebuit worden door de verdachten.

De federale gerechtelijke politie (fgp) rekende op donderdag 12 december de verdachten in. De Duitser H.G. en de Nederlanders T.A. en C.V. zijn volgens het arbeidsauditoraat allen betrokken bij de uitbating van een vis- en zeevruchtenverwerkend bedrijf in Zeebrugge.

Lager dan minimumloon

“Uit vaststellingen bleek dat er sprake is van uitbuiting van buitenlandse Moldavische en Oekraïense arbeidskrachten”, aldus woordvoerder Jeroen Lorré. Het loon van de arbeiders bleef ver onder het Belgische minimumloon. Bovendien moesten ze buitensporig veel uren en dagen werken. “Mogelijk gaat het om een geval van koppelbazerij waarbij arbeidskrachten vanuit het buitenland werden aangeleverd.”

De verdachten werden op 13 december aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter. De raadkamer oordeelde afgelopen dinsdag al dat H.G. en C.V. minstens een maand langer in de gevangenis moeten blijven. Op vraag van de verdediging werd de verschijning van T.A. toen met een week uitgesteld. Dinsdagochtend werd echter beslist dat ook hij voorlopig in de cel moet blijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen