Dennis Muilenburg.
Volledig scherm
Dennis Muilenburg. © AFP

“Vertrokken Boeing-baas krijgt miljoenen mee”

De vertrokken Boeing-topman Dennis Muilenburg krijgt een gouden handdruk van miljoenen dollars mee. Dat melden Amerikaanse media op basis van documenten die Boeing de afgelopen jaren indiende bij de toezichthouders.

10 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    Als iemand aanklaagt dat een CEO meestal veel te veel geld verdient dan is met daar direct met een ganse reeks excuses. Die mensen verdienen zoveel omdat ze dag en nacht werken en een grote verantwoordelijkheid hebben. Zij kunnen ook ontslagen worden als ze hun doelstellingen niet halen. Als ze een paar jaar dik hun zakken gevuld hebben en dan ontslagen worden krijgen ze een container geld mee en kunnen ze later nog van een dik pensioen genieten ook. Schande.
  • Julien van Ghent

    4 jaar geleden
    Systeem van verloning en vertrekpremies is een zuivere kopie van het belgisch politiek bestel. Wij lopen sinds jaren als voorbeeld op kop.
  • Nicolas Eisbär

    4 jaar geleden
    Toran Korshnah, fouten van ingenieurs? Ik denk dat de ingenieurs goed hebben aangegeven wat de risico's waren, maar de commerciële dienst en de directeurs hebben waarschijnlijk wel de kosten willen drukken door een noodzakelijke beveiliging enkel als extra optie te verkopen, met alle gevolgen van dien. Ik weet genoeg hoe het werkt door het zelf meegemaakt te hebben als "ingenieur" in zulke grote bedrijven.
  • Toran Korshnah

    4 jaar geleden
    Hij kan niets doen aan de fouten van de ingenieurs, maar is wel de eindverantwoordelijke. Hopelijk krijgen ze de fouten toch nog onder controle, anders...Moet wel zeggen, als wij ontslagen worden dan is de result heel wat minder rooskleurig. Het is daar dat er wat scheelt en dat de maatschappij veel te traag reageert.
  • Bennie Huysmans

    4 jaar geleden
    Wacht maar. Ooit gaan deze heren de rekening gepresenteerd krijgen voor hun ongebreidelde hebzucht. Sommige beseffen het al langer maar er zijn er nog teveel die het niet door hebben. Dit kan niet blijven duren en zal ook niet blijven duren. Er moet en zal altijd verschil zijn maar het is al te lang in de overtreffende trap bezig!!