Baasje Chad Stricker met Nymeria. Het teefje is doodgeschoten, zo werd gemeld in een anoniem briefje.
Volledig scherm
Baasje Chad Stricker met Nymeria. Het teefje is doodgeschoten, zo werd gemeld in een anoniem briefje. © Facebook Chad Stricker

Baasje ontvangt ijskoud briefje: “Ik heb uw hond gedood”

Een anoniem briefje heeft de zoektocht naar een vermiste hond in de Amerikaanse staat Mississippi abrupt doen eindigen. Baasje Chad Stricker zocht al zes dagen naar zijn hond tot hij uit de brievenbus een plastic zak met daarin de halsband van zijn teefje Nymeria haalde. Het bijhorende getikt blaadje deed zijn maag omdraaien...

9 reacties

  • Christophe Moser

    4 jaar geleden
    Das juist, omdat het mag van de wet moet je het ook vooral doen. Hij weet definitief dat er mensen zijn die daar terecht helemaal anders over denken anders zou hij niet anoniem blijven. Common sense is altijd ver zoek bij vele amerikanen. Hij zou zichzelf eens in de plaats van die hond moeten stellen, ook schieten dan maar want het mag hé.
  • johanneke li

    4 jaar geleden
    Een wolfshond? Lijkt me mogelijk dat de schutter op het zicht dacht een wolf voor zich te hebben en heeft geschoten uit veiligheid, en pas later De halsband zag dat het een tamme wolfshond betrof. Met vuurwapens is het eenvoudig he, eerst schieten en daarna pas zich vragen stellen... het domein van de eigenaar lijkt alvast onafgebakend te zijn dat zijn hond er makkelijk af kan, dan is het onverantwoord van hem ze los te laten lopen zonder toezicht. Honden gaan nu eenmaal op verkenning.
  • Ludwig VdB

    4 jaar geleden
    Waarom iemand die geen wetsovertreding doet afschilderen als een dader en deze de zijn hond niet bijhield als slachtoffer?
  • Gino De Neef

    4 jaar geleden
    Mijnheer Verleyen, u woont hier niet en hebt geen recht van spreken. Die man heeft de wet aan zijn recht als hij die hond op zijn eigendom doodschiet.
  • alain schils

    4 jaar geleden
    De eigenaar van het afval staat in zijn recht volgens de lokale wetgeving. De baas van het hondje moet ervoor zorgen dat zijn hond niet kan ontsnappen. Stel dat dat beest een kindje zou verminken of in het ergste geval zou doden. Gaat die eigenaar dan ook nog zijn beklag maken op de social media ? Ik beweer niet dat je de hond daarvoor moet afknallen maar er is misschien erger voorkomen.