Dode bij zwaar verkeersongeval in Bree, dochter slachtoffer kritiek

© BELGA

Bij een zwaar verkeersongeval in Bree is op kerstavond een 45-jarige vrouw om het leven gekomen. Haar 17-jarige dochter werd ter plekke gereanimeerd en naar het ziekenhuis overgebracht. Ze verkeert in kritieke toestand, meldt Het Belang van Limburg.

pvm

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Sportlaan en de Hamonterweg in Bree. Een auto botste er in de flank van een andere wagen.

De hulpdiensten rukten massaal uit om de inzittenden zo snel als mogelijk uit de verhakkelde voertuigen te helpen. Ondanks een lange reanimatiepoging overleed een 45-jarige vrouw uit Bocholt ter plaatse. Haar dochter van 17 werd eveneens gereanimeerd, waarna ze met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis werd gebracht.

De 22-jarige bestuurster van het andere voertuig, afkomstig uit Bree, liep slechts lichtere verwondingen op. Toch werd ook zij naar het ziekenhuis gebracht.

De precieze omstandigheden van de aanrijding worden nog onderzocht, zo meldt Het Belang van Limburg. Een verkeersdeskundige zal ter plaatse alle sporen en omstandigheden bestuderen.

Nog volgens de krant werd het gevaarlijke kruispunt pas dit jaar heraangelegd om het veiliger te maken. Toch zijn er sindsdien nog verschillende verkeersongevallen gebeurd.