Rapper onder vuur omdat hij met geld strooit in achtergestelde wijk: “Dit is degoutant”

Een Amerikaanse rapper krijgt bakken kritiek nadat hij in Skid Row, een achtergestelde buurt in Los Angeles, geld in het rond is beginnen te strooien. Tal van mensen noemen het gedrag van Blueface onaanvaardbaar en denigrerend.

gjs

De video toont Blueface - echte naam Jonathan Porter - die op het dak van zijn wagen staat en dollarbriefjes in het rond gooit. Tientallen mensen proberen zoveel mogelijk te vangen en smeken de rapper om hen nog een briefje te geven. Uiteindelijk komt hij van het dak en vertrekt hij weer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De rapper bedoelde het goed en verklaarde dat Kerstmis een tijd is om “te geven”, maar toch kreeg de man achter de hit Thotiana heel veel kritiek op hoe hij verheven boven de hoofden van de arme mensen geld in het rond stond te strooien. “Degoutant”, “mensonterend”, “respectloos”, “denigrerend” en “onaanvaardbaar”: in heel veel verschillende bewoordingen werd de verontwaardiging tegenover Blueface geuit. “Hij zou beter geld en voedsel schenken in plaats van die mensen voor hem te laten dansen.”

De rapper is trouwens geen watje. Hij kwam eerder dit jaar ook al in opspraak omdat hij samen met een groep vrienden gevlucht was van de politie toen die hen wilde controleren. Hij bleek wapens bij zich te hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer