© BELGA

Wouter Vrancken is geen fan van wedstrijden op tweede kerstdag: “Kerstvoetbal in België is géén meerwaarde”

Naar Moeskroen op tweede kerstdag. De laatste wedstrijd van het jaar 2019 voor KV Mechelen is niet bepaald een pleziertripje. KV Mechelen-coach Wouter Vrancken toont zich geen liefhebber van kerstvoetbal, maar hoopt straks wel op een grote Mechelse support in Moeskroen. “Zij kunnen ons een extra boost geven.”

thst

Voor de jongeren in de A-kern van KV Mechelen is de kerstvakantie al begonnen. Vranckx en co mochten de laatste twee trainingsdagen overslaan om de kerstdagen bij hun familie door te brengen. De rest van de A-kern heeft minder geluk. Zij trainen vandaag een laatste keer en moeten zich morgenvroeg melden op de club om de lange trip te maken richting Moeskroen.

“Kerstvoetbal? Ik vind het niet passen in België”, is Wouter Vrancken duidelijk. “Het is niet omdat het in Engeland werkt dat ze het hier ook moeten doen. In Engeland zijn de stadions op tweede kerstdag tot de nok gevuld. Ik ben eens benieuwd hoe vol het stadion van Moeskroen straks zal zijn. Voor mij is kerstvoetbal in België absoluut géén meerwaarde.”

“Moeskroen wordt onderschat”

Desondanks hoopt Vrancken dat veel Mechelse fans de verplaatsing naar Moeskroen maken. “Het is altijd een moeilijke verplaatsing. Ik hoop dus dat ze massaal aanwezig zullen zijn. Zij kunnen ons een extra boost geven.”

Die kan Malinwa immers gebruiken tegen een verraderlijke tegenstander. “Het is een goede ploeg. Dat hebben we thuis ook nog gezien (toen werd het 2-2, red.). Jammer dat we toen de winst in de laatste seconde van de match hebben laten ontglippen. Als ploeg worden ze onderschat. Ze blijven goede resultaten neerzetten. Nu ook weer tegen Charleroi. Het wordt geen gemakkelijke match, maar als we de lijn doortrekken van tegen KV Oostende (1-0, red.) en ons spel kunnen vinden, dan moeten we in staat zijn om er iets te gaan rapen.”

Overwinteren in top zes?

Bij winst overwintert KV in de top zes, tenzij Zulte Waregem alsnog voor de stunt van het jaar zorgt op Club Brugge. “Als we winnen doen we een goede zaak in het klassement”, weet Vrancken. “Zelfs met een punt kunnen we een goede zaak doen. Of we met één punt tevreden zijn? Dat hangt van het matchverloop af.”

“Moeskroen is een moeilijke verplaatsing tegen een ploeg van ons niveau. We gaan niet naar daar om 0-0 te spelen. We gaan om doelpunten te maken en om te proberen drie punten te pakken. Maar een match kan altijd zo evolueren dat je op het einde tevreden kan zijn met één punt.”

Kaya ziek

Na de match krijgen de spelers vrij tot en met 4 januari. Op 5 januari vertrekt de Mechelse selectie in de vroege uurtjes richting de Spaanse Costa Blanca voor de winterstage in Oliva. Kapitein Onur Kaya ontbrak dinsdag op training met darmproblemen, maar geraakt in principe op tijd opgelapt. Sheldon Bateau heeft geen last meer van de quadriceps en is inzetbaar.

MEER OVER KV Mechelen