Sms-ticket De Lijn 18% duurder en u kunt vanaf juli niet meer met baar geld betalen

Het sms-ticket voor bussen en trams van De Lijn zal vanaf februari niet langer 2,25 euro maar wel 2,65 euro kosten. Een klassiek ticket voor een enkele rit wordt dan weer goedkoper. Vanaf juli zal het ook niet langer mogelijk zijn om met cash geld te betalen op bussen en trams.

pvdp

Het was verwacht dat De Lijn haar tarieven zou verhogen. De prijsstijgingen gaan in vanaf 1 februari. De prijs van het populaire sms-ticket stijgt met 18% tot 2,65 euro voor een rit. De Lijn verkocht dit jaar gemiddeld 910.000 sms-tickets per maand. Ook de abonnementen en een groepsticket voor tien of meer personen worden duurder.

Wie een smartphone heeft is veel goedkoper uit met een m-ticket via een app. De prijs daarvan blijft 1,8 euro. Van dergelijke tickets worden er maandelijks gemiddeld 118.000 verkocht. Volgens De Lijn wordt dit m-ticket steeds populairder.

Ondertussen is ook bekend dat reizigers vanaf 1 juli niet langer met baar geld een ticket kunnen kopen op bus en tram. Dat kan alleen nog contactloos of met een bankkaart. In de voorverkoop kan nog wel cash worden betaald. “Contactloos betalen zorgt voor een versnelling van de ritten en voor meer veiligheid van de chauffeur”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

De Vlaamse ombudsman Bart Weekers vreest dat de afschaffing van cashbetalingen op bussen en trams te snel gebeurt. “Veel mensen kunnen nog niet cashloos betalen. Dat kan leiden tot misverstanden en zwartrijden.”

www.delijn.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER