90 procent van de containerterminal in de haven van Zeebrugge is in handen van het Chinese staatsbedrijf China COSCO Shipping.
Volledig scherm
90 procent van de containerterminal in de haven van Zeebrugge is in handen van het Chinese staatsbedrijf China COSCO Shipping. © BELGA

Rapport waarschuwt voor groeiende Chinese invloed op onze havens

In het voorbije jaar versterkte China zijn greep op Europese zeehavens, onder meer in de containerterminals van Zeebrugge en Antwerpen. Een Nederlands rapport, van het Clingendael China Centre, waarschuwt voor te grote strategische afhankelijkheid van de Chinese Communistische Partij. Dat meldt De Morgen vandaag.

11 reacties

  • Luc Moortgat

    4 jaar geleden
    Onze huidige formateur was destijds betrokken als bestuurder MBZ ...
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Binnenkort gaan ze de Amerikaanse legervoertuigen ontschepen die in Antwerpen aankomen.
  • Jan Hebbelinck

    4 jaar geleden
    Om nog maar te zwijgen van de friet Chinezen.
  • Joseph Van de Perre

    4 jaar geleden
    Deze infiltratie door de chinezen en ook door de Amerikanen is gemakkelijk reeds 20 ā 25 jaren bezig.De Belgische havens worden alle verkocht.
  • Johan Billiet

    4 jaar geleden
    De Engelsen hebben het al lang begrepen en het verstandig gespeeld door die corrupte en graaiende EU boel met zijn centralistisch beleid à la China verlaten...kunnen nu een relatie op zijn Noors of Zwitsers aangaan met de EU en hiervoor gewoon betalen...maar ze blijven vrij en hun eigen baas..