Fatima Benmezian, de Belgische vrouw die ontsnapte uit het gevangenenkamp van Ain Issa in Syrië. Daar werd ze geïnterviewd door de Franse zender BFMTV.
Volledig scherm
Fatima Benmezian, de Belgische vrouw die ontsnapte uit het gevangenenkamp van Ain Issa in Syrië. Daar werd ze geïnterviewd door de Franse zender BFMTV. © RV

Politie moet teruggekeerde IS-vrouw ondersteunen voor rechter

De correctionele rechtbank van Antwerpen zal op 19 maart het verzet van Rahma Benmezian (31) behandelen. Zij werd in juni bij verstek veroordeeld tot vijf jaar cel voor haar deelname aan de activiteiten van terreurgroep IS. Haar zus Fatima, die dezelfde straf kreeg, deed afstand van het aangetekende verzet en berust in haar veroordeling. 

69 reacties

  • Gerard Teeuws

    4 jaar geleden
    Belgische nationaliteit afnemen en straf uitzitten in haar eigen land. Al die vrouwen hebben met een goede advocaat niets misdaan. Nog wat tranen en dan krijgen ze hier kost en inwoon, daarbij nog een invalide premie.
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Zij is destijds volledig vrijwillig naar IS vertrokken en heeft zich aangesloten . IS heeft vele moorden op hun geweten . Die ganse bende moordenaars zijn verantwoordelijk voor al die moorden , inclusief zij die er vrijwillig hebben bij aangesloten . Dus 5 jaar is veel te weinig voor moordenaars . Dus geen flauwe kul verkopen en nog minder comedie en de gevangenis in. Trouwens moordenaars krijgen normaliter toch een zwarte straf ? Of hebben zij niks misdaan? Leugens natuurlijk.
  • Nico Vanden Buys

    4 jaar geleden
    Hof wel terug van waar ze komt of levens lang in de gevangenis. De familie van de vermoorde mensen hebben ook levens lang gekregen.
  • Gustaaf Stoelen

    4 jaar geleden
    Waarom loopt die gesluierd rond? Ik dacht dat dit in België verboden was?
  • H. Anckaert

    4 jaar geleden
    Iemand die verantwoordelijk is of medeverantwoordelijk is voor vele tot meerdere slachtoffers verdiend dit niet. Laat haar zichzelf eens verantwoorden bij de familie en vrienden van de slachtoffers zelf.