De luchtmachtbasis van Koksijde, waar in 2016 al eens asielzoekers werden opgevangen.
Volledig scherm
De luchtmachtbasis van Koksijde, waar in 2016 al eens asielzoekers werden opgevangen. © BELGA

Koksijde wil geen 400 asielzoekers opvangen: “Zal voor groot veiligheidsprobleem zorgen”

Minister voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) speelt met de plannen om opnieuw asielzoekers onder te brengen in de luchtmachtbasis van Koksijde, net zoals in 2016. Het zou deze keer gaan om 400 mensen. “Maar daar zijn wij als gemeente absoluut geen voorstander van. Het zou een groot veiligheidsprobleem met zich meebrengen”, zegt burgemeester en partijgenoot Marc Vanden Bussche.

26 reacties

  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    Alle burgemeesters in Vlaanderen zouden hetzelfde moeten doen. Gedaan met dit allemaal door onze strot te duwen. Het volk wil dit niet meer!
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Realiteiten hierbij staan zowat alle dagen in de krant meneer Tchikaya, neem het ze maar niet kwalijk als veel burgers deze niet zo erg kunnen appreciëren en er een flinke dosis scepsis bij opgebouwd hebben. Onze gevangenissen puilen intussen uit van dergelijke realiteiten...
  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Proficiat aan de burgemeester, groot gelijk !
  • Franky Debrabandere

    4 jaar geleden
    Wijze beslissing van de burgermeester.
  • Vera Bres

    4 jaar geleden
    Ik ken iemand die in Merchtem woont , had daar vroeger een zaak en is nu op pensioen ( dus niet Maggie De Block ) en die vertelde mij, dat er ook voldoende plaats is om zeker 100 asiel zoekers op te vangen ,Maar nogal een geluk zei hij tegen mij dat Maggie dat niet wil !!!