Verdachte Ninoslav Jovanović.
Volledig scherm
Verdachte Ninoslav Jovanović. © Het Servische Ministerie van Binnenlandse Zaken

Grote klopjacht in Servische bossen op voortvluchtige pedofiel na ontvoering van 12-jarige meisje

In de bossen in het zuidoosten van Servië wordt met man en macht gezocht naar een veroordeelde pedofiel. De 46-jarige man – die bekendstaat als de ‘kapper van Malča’ omdat hij het haar van zijn slachtoffers knipt – zou een week geleden een 12-jarig meisje hebben ontvoerd. Meer dan 200 Servische agenten zijn dag en nacht in de weer met speurhonden, helikopters en warmtecamera's in een zoekactie die het Balkanland nu al enkele dagen in haar greep houdt.

3 reacties

  • Jan Delafontaine

    4 jaar geleden
    In Belgie zou hij een voorwaardelijke straf krijgen want de gevangenissen zitten vol.
  • Mirjam Rypens

    4 jaar geleden
    Waarom laat men zulke monsters toch altijd terug vrij?
  • Lipton Burdock

    4 jaar geleden
    Pedofielen zijn defecte mensen. Die horen niet in de maatschappij. Ook hier weer vrijgelaten om opnieuw te beginnen. Niemand schijnt het te willen leren, en het zijn de kinderen die moeten betalen voor die naiviteit en dwangmatige politieke correctheid.
  1. Waarom de politie niet meteen foto’s van de ontsnapte gevangenen verspreidde: “Niet de bedoeling dat burgers klopjacht houden”

    Waarom de politie niet meteen foto’s van de ontsnapte gevangenen verspreid­de: “Niet de bedoeling dat burgers klopjacht houden”

    Burgemeester van Turnhout Paul Van Miert (N-VA) wond zich behoorlijk op over het feit dat het ongeveer 16 uur duurde vooraleer politie en parket foto’s verspreidden van de voortvluchtige gedetineerden. “Ik vind dat jammer: je vraagt aan de burgers om alert te zijn en een oogje in het zeil te houden, maar tegelijk weet niemand naar wie of wat ze moeten uitkijken. Anderzijds begrijp ik ook dat je een onderzoek dat volop aan de gang is, niet meteen wil hinderen. Toch is het iets om ernstig over na te denken. Want uiteindelijk wordt op vrijdagmiddag wel een opsporingsbericht verspreid. Laat ons allemaal eerlijk zijn: de vogels zijn dan gaan vliegen.”
  2. “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    In de Amerikaanse staat Ohio is een 74-jarige vrouw aangehouden voor het overvallen van een bank. Ann Marry wandelde het gebouw binnen en hield de werknemers aan de balie onder schot. Na de overval keerde ze meteen terug naar haar huis in de stad Hamilton, waar niet veel later de politie al aan de deur stond. “De vrouw heeft nog nooit iets gestolen, maar nu was ze wanhopig op zoek naar geld,” vertelt sergeant Brandon McCroskey. “Ze moest naar eigen zeggen geld geven aan een online oplichter en ze zag geen andere oplossing.” Marry blijft in de cel tot ze voor de rechter moet verschijnen.