71 migranten in bootjes onderschept op Kanaal

© Getty Images

Frankrijk en Groot-Brittannië hebben donderdagochtend in totaal 71 migranten onderschept die probeerden om het Kanaal over te steken in een bootje. Dat melden de Franse en Britse autoriteiten.

Het regionaal operationeel centrum voor surveillance en redding op het het Kanaal (Crossma) kreeg om 4.15 uur donderdagochtend melding van een bootje met 14 migranten. Het centrum stuurde een helikopter van de zeemacht en een schip van de maritieme gendarmerie, zegt de zee-prefectuur in een persbericht.

De veertien zaten aan boord van een rubberboot. Ze werden naar Boulogne-sur-Mer (Pas-de-Calais) gesleept. Daar ontfermden de hulpdiensten zich over de migranten, die onderkoeld waren. Ze werden naar een ziekenhuis gebracht in Boulogne.

Daar waren nog acht andere migranten naartoe gebracht, die ook onderkoeld waren. De brandweer had hen gered op een strand van de gemeente Le Portel, zegt de prefectuur van Pas-de-Calais. Een woordvoerder van Crossma zegt dat de acht waren vertrokken op zee, maar rechtsomkeer maakten toen hun boot ontdekt werd.

De Britse autoriteiten maakten donderdag bekend dat ze woensdagnacht 49 personen onderschept hebben, onder wie een minderjarige. Zij zaten in vier andere bootjes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen