© GIA

Parket: “Michel Lelièvre woont niet in Terhulpen”

Michel Lelièvre, de voormalige handlanger van Marc Dutroux, woont niet in Terhulpen en ook niet in een andere gemeente die behoort tot de politiezone La Mazerine (Terhulpen, Lasne en Rixensart), dit in tegenstelling tot wat donderdag gemeld werd in bepaalde media. Dat heeft de procureur des konings in Brussel verklaard. Lelièvre werd op 2 december onder voorwaarden vrijgelaten. Hij werd op 18 december aangevallen in een woning in Anderlecht, waar hij toen verbleef.

De drugsverslaafde kompaan van Dutroux kreeg 25 jaar cel in 2004 als lid van de bende-Dutroux. Hij werd toen schuldig bevonden aan een lange reeks aanklachten, waaronder die van foltering en opsluiting van vier meisjes, waarvan er twee het met de dood bekochten.

LEES OOK. Advocaat van Dutroux: “Onze gevangenissen zouden niet meer moeten bestaan”

Op 30 november had de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank besloten Lelièvre vervroegd vrij te laten. De rechter legde hem daarbij wel een reeks voorwaarden op. Zo moet Lelièvre Vlaams-Brabant, Henegouwen, Luik, Luxemburg, Limburg en sommige delen van Brussel vermijden. Hij mag zich niet in de nabijheid van de slachtoffers ophouden. Bovendien mag hij geen alcohol of drugs gebruiken en moet hij het drugsmilieu vermijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer