Peter Claes.
Volledig scherm
Peter Claes. © VRT/Phile Deprez

Maandag extra raad van bestuur bij VRT, ook ACV spreekt zich uit tegen Peter Claes: “Vertrouwen verloren door zijn eigengereid optreden”

Ook de vakbond ACV heeft zich uitgesproken tegen Peter Claes, de nummer twee van de VRT. "ACV VRT heeft geen vertrouwen meer in een directeur Media & Productie die eigengereid optreedt en die bereid is om de VRT-medewerkers offers op te leggen die de VRT verzwakken en die in de kaart spelen van diegenen die de VRT niet genegen zijn", luidt het in de nieuwsbrief van de christelijke vakbond aan de leden. Komende maandagnamiddag is er een extra raad van bestuur, bevestigt voorzitter Luc Van den Brande deze middag.

1 reactie

  • Urban Vyaas

    4 jaar geleden
    Dat ze stoppen met het produceren van soaps zoals FC De Kampioenen en andere melige programmas die alleen dienen om te concureren met de commerciële zenders. Een openbare omroep moet met ons belastingsgeld niet gaan concureren voor de kijkcijfers, maar programmas brengen die de andere zenders niet brengen wegens "niet commercieel" (lees geen reclame-inkomsten). Nieuwsduiding, wetenschap en cultuur zouden moeten centraal staan in hun programatie.