photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Hittekaarten onthullen gigantische rode vlek in Stille Oceaan: zeewater tot 6 graden warmer dan normaal

In de Zuidelijke Stille Oceaan, ten oosten van Nieuw-Zeeland, is er op hittekaarten een donkerrode vlak verschenen. Het zeewateroppervlak is er tot wel zes graden warmer dan normaal. Een uniek verschijnsel dat wellicht veroorzaakt werd door een “anti-cycloon” of gebrek aan wind.

7 reacties

  • Bravo 113

    4 jaar geleden
    Het wordt wel stilaan duidelijk dat onze planeet, hoe langer hoe meer, zorgwekkende symptomen vertoont. Wat hier de juiste oorzaak van is is voorlopig nog een raadsel. Het is echter nog een veel groter raadsel waarom de zelfverklaarde experten hieronder nog steeds blijven vast steken in de ontkenningsfase. Moge hun wekker snel aflopen.
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Albert de Zwijger, en omdat de oceanen dalen worden de bergen steeds hoger. En dat is dan weer een probleem om er over te vliegen.
  • Bernd Vaes

    4 jaar geleden
    Die vlek vier keer groter dan Nieuw-Zeeland? Dan moet de schrijver van dit artikel toch eens aardrijkskunde leren. Die vlak is veel, veel groter dan vier keer dat land. Bovendien is het verschijnsel van zulke verhoogde temperaturen helemaal niet abnormaal.
  • Karel Van Geel

    4 jaar geleden
    De klimaat “exporten” zullen weer een rondje paniek zaaien terwijl ze in het geheel de oorzaak niet kennen en de natuur gewoon zijn gang zoals ze dat al miljarden jaren doet.
  • pat dromer

    4 jaar geleden
    Terechte bemerking.het is een lokale onderzeese opwarming door een scheur in de aardkorst waardoor het continent Oceanië zich verplaatst.Hetzelfde gebeurt door India en de Himalaya.de ontginningen zorgen voor een verandering in de aardse oppervlaktespanningen,hetgeen zichtbaar is door de laatste uitbarstingen en weersveranderingen.het stof en vrijgekomen gassen hebben invloed op onze atmosfeer en zonnestralen (invloed) .