Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © photo_news

Belastingen leveren 2 miljard minder op

België sluit 2019 af met een gat van meer dan 2 miljard in de fiscale inkomsten, bericht De Tijd zaterdag. Een lagere groei, een lagere rente en minder dividenden duwen de begroting nog iets meer in het rood.

103 reacties

  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    In de krant stond dat de taxshift en de belastingsverminderingen enkel gebruikt zijn om de winsten op te krikken. Weet men dan nog niet genoeg. Natuurlijk wel want zij die dit doordreven zijn ergens aandeelhouder!
  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Maak nog meer regeringen, nog meer flexijobs, nog meer cadeaus aan de werkgevers, taxchiften enbelastingsverlagingen voor de werkgevers. Men ziet wat er van komt. Met dank aan Open VLD en nva!
  • wim vervoort

    4 jaar geleden
    De belastinginkomsten zijn meer dan hoog genoeg. Ondanks de doorgevoerde verlaging voor werknemers en bedrijven dank zij de taxshift blijft ons overheidsbeslag nog bij de hoogsten in de wereld. Probleem legt bij te veel te hoge uitgaven van de staat. Niet extra belastingen, maar echte besparingen en verhoging van productiviteit en efficiëntie van het overheidsapparaat is nodig.
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    Dan zal de put op de begroting van de Zweedse regering nog wat groter zijn dan 12 miljard euro.
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Daarom in Zwitserland BTW van maximum 7,7%!!!!!!!!!!!!! wie gaat er nog BTW ontduiken? + het feit: boetes zijn torenhoog en zelfstandigen met omzet minder dan 100.000 Zwitserse frank hoeven géén Btw aan te rekenen nog aan te geven. Resultaat meer consumptie en geen leger ambtenaren nodig om BTW-ontvangsten te controleren en iedereen wil een factuur want loodgieter, elektricien, schilder enz zijn aftrekbaar van je belastinginkomsten, wie wil er nog zwartwerk.