Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © ANP XTRA

Kinderrechtencommissaris wil regel die kinderen inspraak geeft bij scheiding

BinnenlandDe kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens wil dat de ouders bij een scheiding eerst een bemiddelingsgesprek over de omgangsregeling voeren, waarbij ook de kinderen inspraak krijgen. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad zaterdag. 

7 reacties

  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Lijkt mij een serieuze verbetering ipv zogenaamde experten die toch altijd partij kiezen voor de moeder. Eigenlijk zou diegene die financieel het best in staat is om de kinderen op te voeden de eerste keus moeten zijn, dat zou heel wat vechtscheidingen voorkomen
  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    Eindelijk eens een nuttig initiatief van de kinderechtencommissaris!
  • FRANK WILLEMS

    4 jaar geleden
    Heb een scheiding (1954) van mijn ouders meegemaakt en ik en mijn zus konden kiezen wie bij wie bleef ... er was maar één probleem en dat waren de groot ouders die bleven jaren langs beide kanten ruzie stoken .
  • Patrick Rasschaert

    4 jaar geleden
    Geen slecht idee maar in hoeverre kan je hun vraag objectief noemen. Veel kinderen zullen de keuze voorstellen voor de ouder waar ze het meeste bij toegelaten krijgen.
  • Sara Peeters

    4 jaar geleden
    Dat zou niet slecht zijn, dan krijgen de ouders ineens stof om over na te denken. Soms zijn ze zo verkeerd bezig dat hun kinderen hier het meest onder lijden. Met alle gevolgen van dien.