Woning in Pelt onbewoonbaar na uitslaande brand

© rr

In Pelt heeft er zaterdagvoormiddag een uitslaande brand gewoed in een huis in de Maststraat. De bewoners waren op het ogenblik van de brand niet aanwezig. Bij de brand is er asbest vrijgekomen waardoor de brandweer een perimeter heeft moeten instellen.

jvh

Omstreeks 9.20 uur kwam een brandmelding binnen bij de brandweerzone Noord-Limburg. Toen de brandweer de Maststraat inreed bleek al snel dat het om een uitslaande brand ging. Zowel in de inkomhal, de living als op de eerste verdieping woedde een brand die een hevige rookontwikkeling veroorzaakte. Ook vanonder het dak kwam toen al heel wat rook.

De brandweer viel het vuur vanop het gelijkvloers aan en werkte zo naar boven.Toen het vuur door het dak sloeg begonnen de brandweermannen ook van buiten te blussen. De woning is volledig onbewoonbaar en het huis ernaast heeft water- en rookschade opgelopen. De brandweer was zaterdagmiddag nog steeds aan het nablussen.

Tijdens de brand bleek al snel dat er asbest was vrijgekomen. Daarom werd er een perimeter ingesteld die zich beperkte tot de percelen van de getroffen woning en de buren. De grond zal gesaneerd moeten worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen