Het omstreden kinderkoor
Volledig scherm
Het omstreden kinderkoor © WDR screenshot

Duitse radiozender schrapt klimaatliedje kinderkoor “Oma is een oude milieuzeug” na bakken kritiek

Een Duitse radiozender WDR 2 heeft een video met een satirisch klimaatliedje offline gehaald nadat daar grote ophef over was ontstaan. Een kinderkoor met tientallen meisjes zong het nummer ‘mijn oma is een oude milieuzeug’. Dat leidde tot boze reacties.

7 reacties

  • Beatrix Klein

    4 jaar geleden
    Ze vergeten wel dat oma tien al op de barricaden ging o.a. ook tegen het gat in de ozonlaag en voor de bescherming van het Amazonewoud. Het zijn meer hun ouders die het allemaal niet zo nauw nemen.
  • dirk gommaerts

    4 jaar geleden
    Den Dikke heeft niet nagedacht. Voor de productie van 1kg vlees is er 7kg voeder nodig. Heel veel landbouwgrond dient gewoon als voedergewas voor dieren. De sojaboon (Glycine max) is een belangrijk voedergewas voor diervoer. Omdat voor de sojateelt in Brazilië tropisch regenwoud in het Amazonegebied moet worden gekapt, is de teelt niet duurzaam.
  • Michel Den Dikke

    4 jaar geleden
    Jan Jets: Dat is iets wat je ergens op het internet leest en dan maar na aapt omdat het juist klinkt maar daarom is het nog niet juist. Al eens nagedacht aan hoeveel ontbossing er moet worden gedaan als iedereen vandaag op morgen vegetarier wordt? Hoeveel kleine dieren zullen worden ontheemd of hoeveel amazone woud in de fik zal staan voor landbouwgrond? Neen, wsl niet eh?
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Ouderen consumeren gewoon een pak minder dan jongeren, en leven dus zeker milieuvriendelijker! Wie wil er daar eens een studie over maken?
  • Marie Vandam

    4 jaar geleden
    Spijtig dat dit prachtige filmpje verdween want er zit veel waarheid in, dikke knuffel aan die kindjes !