Theo Francken en Jan Jambon (Archiefbeeld).
Volledig scherm
Theo Francken en Jan Jambon (Archiefbeeld). © belga

Theo Francken neemt verdediging Jambon op: "Jan verspreidt geen fake news"

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ligt onder vuur na uitspraken over een familie asielzoekers die met het kindergeld dat ze na de wachttijd voor hun asielaanvraag kreeg, een huis zou hebben kunnen kopen. Partijgenoot en Kamerlid Theo Francken verdedigt hem in zijn blog. "Ik ken dit concrete geval niet, maar het is - hoewel uitzonderlijk - perfect mogelijk", zegt de ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie. "Jan verspreidt geen fake news."

46 reacties

  • Moehmena Rahous

    4 jaar geleden
    Theo raaskalt... Iedere Vlaming kan zonder 1 EUR voorschot een woning kopen. Het Vlaamse Woningfonds geeft goedkoop krediet. De gratis Vlaamse verzekering Gewaarborgd Wonen betaalt tot 3 jr de afbetaling bij ziekte en werkloosheid. Niets abnormaal, wat Jambon vertelt. OVLD, Groen en Theo Franken recupereren dit 'broodje-aap' verhaal (CR Rutten) om munt uit te slaan. Zijn er dan toch federale verkiezingen op komst in 2020, en neemt elke partij al een voorschot, op kap van de asielzoekers?
  • paul tielens

    4 jaar geleden
    paul tielens dat is wel een oud zeer zeker,,, het Vlaams (blok) Vb is al al meer dan veertig jaar van alles aan het uitbrengen wat hier in het beloofde land allemaal wordt uitgespookt maar de bevolking had er toen geen oren naar ,gratis voor wie ???????
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Jan Peeters het begrotingstekort onder Elio was dubbel zo groot en daar kraaide geen haan over.Dat was de normale gang voor linkse correcte.Moesten de drie trado partijen meegewerkt hebben was de begroting op orde.Jan Peeters de begroting is beginnen ontsporen toen NVA uit de regering is gezet maar zoiets wil en kan jij als rode meeloper niet lezen.
  • Peter Hegge

    4 jaar geleden
    Jan verspreid geen fake news; Heel de N-VA krijgt het niet klaar om zelfs ook maar 1 regel goed nieuws te verspreiden. De N-VA is een beter verpakte versie van het VB. Niet meer , niet minder. En daar willen oranje en blauw hun kar wel aanhangen.
  • Jean-marc Geirnaert

    4 jaar geleden
    En wat gaat N-VA doen aan de uittredingsvergoeding van politiekers waar het om veel hogere bedragen gaat, mr Franken? Gaat N-VA hier ook iets aan doen of zullen ze hierover zedig zwijgen?