© RR

Autodieven slaan op de vlucht voor politie maar crashen

De politie heeft zondagavond twee mannen opgepakt na een achtervolging. De twee hadden in de loop van de dag een auto gestolen in de buurt van de Kerstjumping in de Nekkerhal. Toen de politie het gestolen voertuig in de mot kreeg en de achtervolging inzette, crashten de dieven.

tdk, svh

Twee mannen hadden in de loop van de avond een Audi gestolen van een bezoeker van de Kerstjumping. Meer dan waarschijnlijk hadden ze eerst de jas van de eigenaar gestolen en waren ze zo aan de sleutels geraakt. Dat zou erop kunnen wijzen dat ze hun plan op voorhand goed hadden voorbereid.

© RR

Kort nadat ze vertrokken waren in de buurt van de Nekkerhal, kreeg een politieploeg de Audi in de gaten. “Van zodra wij op de hoogte waren gebracht van het gestolen voertuig, hebben we het signalement aan al onze ploegen doorgegeven. Dat resulteerde erin dat een van de interventieploegen de gestolen wagen in het vizier kreeg en de achtervolging inzette”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. De achtervolging ging onder meer door de Hendrik Consciencestraat. Daar zouden de autodieven zelfs het rode verkeerslicht hebben genegeerd. “Aan de Schuttersvest verloor de bestuurder van de gestolen auto de controle over zijn stuur en belandde hij tegen een geparkeerd voertuig. Uiteindelijk bleken er drie geparkeerde wagens schade te hebben opgelopen bij de crash.”

De twee inzittenden sprongen nog uit de wagen en probeerden weg te vluchten. De achtervolgende politieploegen konden het tweetal evenwel snel in de kraag vatten en arresteren. Ze zijn ter beschikking gesteld van het parket en zullen wellicht maandag voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen.

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER