De Poolse premier Mateusz Morawiecki.
Volledig scherm
De Poolse premier Mateusz Morawiecki. © EPA

“Leugens”: Warschau slaat terug nadat Poetin Polen beschuldigt van samenzwering met Hitler

De Poolse premier Mateusz Morawiecki heeft de Russische president Vladimir Poetin ervan beschuldigd “herhaaldelijk te liegen over Polen” en dat “altijd weloverwogen” te doen. Volgens Morawiecki gebeurt dat altijd als de regering in Rusland “internationale druk voelt als gevolg van haar acties”.

4 reacties

  • eric maier

    4 jaar geleden
    Wat een lachertje. Het was Stalin die met Hitler een niet aanvalspact sloot voor de inval in Polen. Ze hebben Polen gewoon samen verdeeld. Duitsland valt binnen, in een latere fase doet Rusland de aanval in de rug op de resterende Poolse troepen die trachten te reorganiseren. En in de nasleep ervan werden in Katyn nog eens bijna 15000, tot 20.000 Poolse officieren vermoord door de Russen. De laatste cijfers kwamen uit oude Soviet archieven die waren vrijgegeven een 4 a 6 jaar terug.
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Het is, gezien het "niet aanvalspact tussen Rusland en Duitsland" aan de vooravond van WOII, ook vrij lachwekkend van Poetin om daar nu mee aan te draven.
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Met andere woorden Poetin heeft normaal gedaan : liegen. Blijkbaar is zijn kennis over geschiedenis zo goed als die van Trump. Twee “wereldleiders” die in hun eigen geschiedenis versie geloven.
  • willem merken

    4 jaar geleden
    Wie heeft er Polen bezet bij het begin van WO II? Gedeeld tussen Hitler en Stalin. Dringend aan geschiedenislessen toe.