PS-voorzitter Paul Magnette (archiefbeeld).
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette (archiefbeeld). © Photo News

Franstalige partijen bereid staatshervorming voor te bereiden voor 2024

De vijf nieuwe Franstalige partijvoorzitters van PS, MR, cdH, Ecolo en Défi zijn bereid om een nieuwe ronde in de staatshervorming voor te bereiden voor 2024. Al wil dat niet meteen zeggen dat ze staan te springen voor het confederalisme: zo moet er ook gekeken worden naar de herfederalisering van bevoegdheden. Dat hebben ze laten verstaan in een eindejaarsgesprek met de krant Le Soir. 

131 reacties

  • Erik Claessens

    4 jaar geleden
    De franstaligen zijn weer manieren aan het zoeken om ons hun belastingen te laten betalen.
  • geert Verschelde

    4 jaar geleden
    De financiële compensaties voor Wallonië voorzien in de zesde staatshervorming doven uit vanaf 2024. Daarom wilden (en willen) ze een PS regering om een nieuwe staatshervorming door te voeren zodat Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die compensaties niet verliest. Daarom ook zit NV-A te duwen om die nieuwe staatshervorming, die er zeker aan komt, in een Vlaams gunstige richting te sturen. Zij willen de Vlamingen niet in de zak laten zetten .
  • lieve vanderstraeten

    4 jaar geleden
    De financiële compensaties voor de Walen doven uit in 2024 daarom willen ze dat nu in orde brengen voor 2024. Dat alleen interesseert hen. Ons Vlaams geld. Terug verkiezingen en zullen ze weeral is zien wat wij de betalende Vlamingen willen.
  • Patrick De pauw

    4 jaar geleden
    1 regering nog en al de rest weg
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Magnette heeft gelijk. Als Vlaanderen bvb strenger wil optreden tegen werklozen dan moet dat kunnen, maar de Walen hoeven niet mee in het water te springen.